heel bijzonder

De nieuwste website van mij.http://zeilbrik.org
De nieuwste website van mij.http://zeilbrik.org

 

Hallo allemaal, het is al weer een tijdje geleden dat ik een nieuw berichtje heb geschreven. Drukte en veel privé werkzaamheden aan mijn tuin hebben de tijd doen vliegen.

Het winterseizoen is echter sneller gekomen als gedacht, dus kruipen veel ondernemers toch weer achter de computer en hopen wat meer uit het internet te halen, zelfs de meest verstokte “ik heb genoeg werk, dus heb ik internet niet nodig”- ondernemers zien toch dat het wel handig is om tenminste hun adres en bedrijfsgegevens op het internet vindbaar te hebben.

Aangezien ik speciale tarieven heb voor de kleine en startende ondernemer, is het dus hollen of stilstaan.

Zo kwam ik laatst een ondernemer tegen welke mij vertelde over een onderneming die een website en webshop voor hem zou bouwen. Er werd een bedrag genoemd, waarvan ik meteen zei, dan staat ie er wel snel op zeker.

De realiteit was dat er alleen nog maar een ontwerpje lag in photoshop afbeeldingen en dat het eind volgend jaar er zeker op zou staan. Tevens moest de webshop nog helemaal worden gebouwd.

Dus reken even uit: zeg eind september 2017 opleveren webshop/site, Dan website met actieve teksten vullen of bijwerken door de ondernemer zelf, hetgeen waarschijnlijk meerdere avonduren gaat kosten om meteen met het cms om te leren gaan, dus zeg 2 weken (vlotte ondernemer) zit je op half oktober.

Dan de webshop, alle artikelen foto’s maken of van internet downloaden en op maat maken, voor elk artikel een omschrijving en specificaties schrijven en invoeren……voor ongeveer duizend artikelen, een snelle ondernemer kan dit in 15 minuten per artikel, 15000 minuten=250 uur=(6 uur per dag) = 42 werkdagen= ongeveer 9 weken aan een stuk door…….komen we dus als alles meezit met een werkende webshop op 1 januari 2018.

Gezien het bedrijfje zijn inkomsten van de webshop moet hebben, zitten ze dus een jaar geld uit te geven aan artikelen en diensten die nog helemaal niets opleveren. Ik vraag me dan toch een paar dingen af.

Waarom laten ondernemers zich op deze manier behandelen. Waarom lezen zij zich niet eerst in, in de betreffende zaken. Als je een auto gaat kopen, informeer je jezelf toch ook? De auto-verkoper krijgt ook altijd meteen de vraag, “wanneer wordt ie geleverd?” Waarom nemen we alles meteen van een website verkoper aan zonder eisen te stellen, vooral als daar dan ook nog eens de hoofdprijs voor moet worden betaald?

Helaas de verkoper heeft verkocht, verder heeft hij er niets meer mee te maken. Ook ik heb een gesprek gehad met een verkoper, het enige dat ik op mijn vragen hoorde was: “dat moet ik aan de programmeur vragen, ik weet dat niet”.

Er wordt te makkelijk beloftes gedaan aan de ondernemer, zonder eerst goede informatie en navraag naar de wensen van de ondernemer. Het eerste wat er gevraagd moet worden aan de ondernemer is: “wat is het doel van de website en wat zijn je verwachtingen?”

Misschien ben ik wel te goedkoop en te eerlijk……

Marcel

Plutosoft