Waarom zo lang wachten..

Ik hoor het zo vaak en maak het zo vaak mee, de klant wil een eenvoudige website voor zijn kleine bedrijfje, of je even een jaar er op wilt wachten. Waarom? Een eenvoudige website hoeft geen CMS te hebben als je bij een webdesign bureau zit die ook eventuele wijzigingen in de inhoud van de pagina’s voor je doet tegen een betaalbaar tarief. De meeste ondernemers hebben a. geen zin om iedere keer te klungelen met een onhandig CMS, b. ze hebben geen geld om er speciaal iemand voor aan te nemen.

Door het feit dat onze jongere generatie zogenaamd met computers is opgegroeid, gaat men er automatisch van uit dat zij ook de technische kant van de computer en internet beheersen. Niets is echter minder waar, mijn ervaring is dat zij veel weten van de social media apps maar verder gaat hun kennis vaak niet.

Het is allemaal ook steeds complexer geworden. Vroeger programmeerde je in Basic, sommigen konden in assembler redelijk hun weg vinden.

Tegenwoordig roept men “er moet programmeerles gegeven worden aan onze jeugd”, ik vraag me dan meteen af waar gaat dit over? Zit er weer zo’n z.g.n. slimme populist in een tv programma. Ik vraag dan meteen, weet je wel waar je over praat? Waar in moet de les dan worden gegeven, PHP,C,C+, ASPX, Visual Basic, MYSQL………..?  Er moet m.i. eerst eens goed worden nagedacht waar we het over hebben, niet alleen een populistische kreet plaatsen.

Wat wil de jeugd? Ik kan alleen maar rond kijken en zien dat ze veel op de telefoon en tablet bezig zijn met “app”‘s, nu heten het apps vroeger gewoon programma’s.

Er zullen wel weer veel slimme jongens zijn die hier op inspelen met een mooi verhaal en dure lesmaterialen. Het wordt allemaal mooier voorgesteld dan het is. Ik zie een knul van 12 niet even lekker een programma’tje gaan bouwen en er 8 uur per dag mee bezig gaan.  Er zal een enkeling zijn die zich hier in verliest maar bij het begin beginnen is moeilijk voor de jeugd van tegenwoordig, ik zeg niet onmogelijk maar men is liever met kant en klaar bezig.

Het is nu naar wat ik zie, de kinderen van mijn generatie, die uiteindelijk zien dat ze moeten omdat ze anders achter blijven. Vraag ze echter niet om de computer “schoon ” te houden, dan denken ze dat je vindt dat er een lapje overheen gehaald moet worden, hetgeen vaak ook geen slechte zaak zou zijn.

Maar ik dwaal af, een website met een paar info pagina’s een door de klant gestuurd ontwerp zonder cms kan afhankelijk van de teksten en foto’s die de klant aanlevert binnen 14 dagen staan voor een acceptabele prijs. Interesse, bel me.

Marcel

Plutosoft